Επιστολή του Θαλή Π. Κουτούπη στο Daily Fax

«Κύριε Διευθυντά.

Γνωρίζω τον Πέτρο Βενέτη 35 χρόνια. Και ήμουνα αυτός που τo 1985, μετά την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Leo Burnett εισηγήθηκα στη μητρική εταιρεία να του αναθέσει τη διοίκησή της.

Ο Πέτρος Βενέτης δικαίωσε στο ακέραιο, επί 25 συναπτά χρόνια, την εμπιστοσύνη των Αμερικανών και τη δική μου, διατηρώντας τη Leo Burnett συνεχώς ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες επικοινωνίας της Ελλάδας. Μα, πάνω από όλα, πάνω από το δημιουργικό ταλέντο του, την επιχειρηματική δεινότητά του, τη διορατικότητά του, την εξαιρετική δεξιότητά του στον χειρισμό ανθρώπων και δύσκολων καταστάσεων, ο Πέτρος Βενέτης κοσμεί τη βιομηχανία επικοινωνίας, με την ακεραιότητά του, την αταλάντευτη προσήλωσή του σε ξεχασμένες αξίες και αρχές και το σπάνιο ήθος του.

Τιμώ, θαυμάζω και αγαπώ τον Πέτρο Βενέτη, που έχει αποδειχθεί επίσης για πολλούς και για μένα ένας πιστός, πολύτιμος, ανιδιοτελής φίλος! Γι’ αυτό κι η έκπληξή μου από την άστοχη, ανιστόρητη, άδικη και αχάριστη ενέργεια της Publicis να τον εγκαλέσει για «απιστία» και η σταύρωσή του (μόνου αυτού από τους δεκάδες εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Alter), είναι οδυνηρότατη και οργισμένη! Ακόμη κι ο πιο άξιος και ικανός ηγέτης μπορεί κάποτε να υποπέσει σε λάθος. Δεν γνωρίζω, αν οι χειρισμοί του Πέτρου Βενέτη, στο σκάνδαλο Alter-Τραπεζών, ήταν οι καλύτεροι δυνατοί κι αν τυχόν, σε κάποιο σημείο της διαδρομής έκανε κάποιο λάθος.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην έπραξε το κατά δύναμη άριστο, για να προστατεύσει τη Leo Burnett και τους ανθρώπους του κι ότι αποτελεί ιερόσυλη ύβρι ακόμη κι απλή σκέψη ότι μπορεί να ενήργησε με προσωπική ιδιοτέλεια.

Είμαι δε βέβαιος, ότι, αν η Publicis (οι άνθρωποι της οποίας έχουν προφανώς παντελή άγνοια των ελληνικών προσώπων και πραγμάτων), τον άφηναν να χειριστεί έως το τέλος αυτή την πολύπλοκη, βρώμικη, σκανδαλώδη υπόθεση, τα αποτελέσματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα για όλους!  Θέλω να πιστεύω και εύχομαι ολόκαρδα ο Πέτρος Βενέτης και οι άνθρωποί του να βγουν από αυτή την οικονομική, αλλά κυρίως ψυχοφθόρα περιπέτεια, με τις δυνατόν μικρότερες πληγές! Φαίνεται ότι η ακεραιότητα, η ικανότητα, το ήθος και η πιστότητα αποδεικνύονται καμιά φορά … θανάσιμο λάθος!

Με εκτίμηση
Θαλής Π. Κουτούπης»