Επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου προς τον Ν. Παππά

Συνεχίζεται η κινητικότητα στον χώρο των περιφερειακών μέσων, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα για τα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) με επιστολή της προς τον Νίκο Παππά, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, αλλά και στον Υφυπουργό, Λευτέρη Κρέτσο, εκφράζει τις ανησυχίες της για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης που εξαγγέλθηκαν, ενώ παράλληλα τονίζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν υπόψη -όπως εκτιμά η ίδια- οι προτάσεις που είχε καταθέσει η Ένωση με τις υπόλοιπες Ενώσεις Ιδιοκτητών.

«Θα πρέπει να επισημάνουμε», αναφέρει η σχετική επιστολή της ΕΙΕΤ «ότι το σχετικό άρθρο της τροπολογίας που όπως αναφέρεται από το Υπουργείο “διαμορφώνει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου”, δεν αποσαφηνίζει το ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν για την ενίσχυση του περιφερειακού έντυπου Τύπου».

Και συνεχίζει: «Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία “προβλέπεται η δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, μέσα από προγράμματα που θα καταρτίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανάλογα με την προέλευση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων”.

Με βάση τα παραπάνω, αποκρυσταλλωμένη άποψη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων θα έχουμε όταν μας γίνουν γνωστά τα προγράμματα στήριξης, οπότε και θα αποδειχθεί στην πράξη η κυβερνητική βούληση για άμεση και πράγματι αποτελεσματική υλοποίηση». Η επιστολή της ΕΙΕΤ κλείνει με το αίτημα να της γνωστοποιηθούν το περιεχόμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των εφημερίδων στα υπό κατάρτιση προγράμματα, ενώ αναμένει να ξεκινήσει άμεσα διάλογος της ΕΙΕΤ με τα συναρμόδια υπουργεία.