Δύο ελληνικές συμμετοχές συμπεριλαμβάνονται στους φιναλίστ των φετινών Epica Awards, η λίστα των οποίων θα ανακοινωθεί επισήμως αύριο. Συγκεκριμένα, στην 2η φάση της αξιολόγησης πέρασαν και διεκδικούν βραβείο η AS Strategy, Branding & Communication με το project «Αυγουλάκια» για τη Ζούρας Farm στην κατηγορία «Packaging Design» και η The Newtons Laboratory με το project «Μάσκα» για το Υπουργείο Υγείας, στην κατηγορία «Covid-19 Communications».

Η επόμενη φάση της αξιολόγησης θα διαρκέσει από αύριο 24 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, με τους Gold και Grand Prix νικητές να ανακοινώνονται σε διαδικτυακή τελετή στις 9 Δεκεμβρίου. Οι Silver και Bronze νικητές θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας των Epica Awards στις 10 Δεκεμβρίου. Στη φετινή τους διοργάνωση, κατατέθηκαν στα βραβεία Epica συνολικά 3.184 υποψηφιότητες από 64 χώρες. Τις περισσότερες υποψηφιότητες κατέθεσαν οι ΗΠΑ (206), ακολουθούμενες από τη Γερμανία (200).

Σε επίπεδο ομίλων, ευρεία ήταν η αντιπροσώπευση των McCann Worldgroup, BBDO και Wunderman Thompson. Υπενθυμίζεται ότι η κριτική επιτροπή των εν λόγω βραβείων αποτελείται από δημοσιογράφους και συντάκτες κορυφαίων τίτλων από όλον τον κόσμο, στο πεδίο της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του Marketing Week της Boussias.