Άνοδος 30% παρά τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων

Τα 16 δισ. δολάρια έφτασαν τα έσοδα του Facebook το δεύτερο τρίμηνο του 2019, παρά τους εντεινόμενους προβληματισμούς για την αδιαφάνεια των πρακτικών της πλατφόρμας και την παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 28% ΥοΥ, ενώ, τόσο οι ημερήσιοι, όσο και οι μηνιαίοι χρήστες αυξήθηκαν κατά 8% και έφτασαν τα 1,59 δισ. και 2,41 δισ. αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας ότι το Μέσο παραμένει κραταιό παρά τα πυρά εναντίον του. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ του επέβαλε πρόστιμα άνω των 5 δισ. δολαρίων πριν από μερικές ημέρες, στο πλαίσιο συμβιβασμού με τις ρυθμιστικές αρχές, σε συνέχεια το αποκαλύψεων της έρευνας για την υπόθεση της Cambridge Analytica.

Σύμφωνα με τις ελεγκτικές αρχές, εντοπίστηκαν επανειλημμένες παραβάσεις εντολής που εκδόθηκε το 2012, η οποία απαγόρευε στο Facebook να παραπλανά τους χρήστες σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί τα δεδομένα τους, καθώς και στοιχεία για την ύπαρξη μιας «νέας σειράς πρακτικών εξαπάτησης» γύρω από τη συλλογή δεδομένων.

Η εταιρεία αποδέχθηκε τις κυρώσεις και εισάγει νέες διαδικασίες αναφορικά με την προστασία ιδιωτικότητας, χωρίς ωστόσο να έχει παραδεχθεί την ενοχή της. Παρά ταύτα, το κοινωνικό δίκτυο παραμένει στο μικροσκόπιο των αρχών, οι οποίες επικεντρώνονται τώρα στις συνθήκες του ανταγωνισμού στο διαδίκτυο.
(Πηγή: Marketingweek.com)