Για την ενημέρωση μαθητών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου
Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε παράλληλες ημερίδες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Πάνω από 1.000 μαθητές συμμετείχαν στις 6 παράλληλες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Αττική. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους αξιωματικούς για τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα νέα φαινόμενα εγκληματικότητας, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι αν επιδείξουν επικίνδυνες διαδικτυακές συμπεριφορές.

Στο επίκεντρο των ημερίδων ήταν η εφαρμογή Cyberkid powered by Wind που αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το Internet. «Μέσα από την ισχυρή μας συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το πρωτοπόρο εργαλείο Cyberkid app, έχουμε καταφέρει να είμαστε οι ψηφιακοί βοηθοί γονέων και παιδιών ώστε να αξιοποιούν με ασφάλεια τα οφέλη της τεχνολογίας», σχολίασε ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της Wind Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης.