Νέα έρευνα, σε συνεργασία με νευροεπιστήμονες της UnRavel Research.

Μία νέα έρευνα της IPG Mediabrands Netherlands, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με νευροεπιστήμονες της UnRavel Research, αποκάλυψε ότι τα σύντομα σε διάρκεια videos είναι σε θέση να επικοινωνήσουν ένα brand και ένα μήνυμα αποτελεσματικότερα από τα πρώτα δευτερόλεπτα ενός κανονικού σε διάρκεια online spot.

H έρευνα δείχνει ότι μόνο το 25% των θεατών θα απορροφήσει πραγματικά το μήνυμα ενός συνηθισμένου online spot, χωρίς σαφή εικόνα του brand στα πρώτα δευτερόλεπτα του video. Μέσα από τα ευρήματα της έρευνας φαίνεται ότι τα διαφημιστικά spots διάρκειας 20”-30” στο Facebook και στο Instagram, παρακολουθούνται από το 39% των θεατών για μόλις 2-3 δευτερόλεπτα.

Ενώ κατά μέσο όρο το 37% των YouTube viewers βλέπουν ολόκληρο το διαφημιστικό spot. H μελέτη προσφέρει μια σειρά insights στους marketers. Ένα απ’ τα σημαντικότερα είναι ότι το brand πρέπει απαραίτητα να είναι αναγνωρίσιμο στα πρώτα 2” του video. Αν μια διαφήμιση δεν έχει ένα αναγνωριστικό της μάρκας στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα, το αποτέλεσμα είναι ότι περισσότερο από το 90% των θεατών δεν θα έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται.