Διεύρυνση του Ινστιτούτου ΕΚΕ με νέα στελέχη

Η αξιολόγηση εταιρειών κατά τον CR Index – εργαλείο του βρετανικού ΜΚΟ Business in the Community (BITC) για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων εταιρειών και οργανισμών στο κομμάτι της Εταιρικής Ευθύνης – πραγματοποιήθηκε φέτος στην Ελλάδα για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute).

Φέτος στην Ελλάδα, διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι ακόλουθες εταιρείες, ανά κατηγορία:
1. Platinum: Diageo Hellas, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς
2. Gold: Ideales, Εθνική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια
3. Silver: Genesis Pharma, Mamidoil Jetoil, Novartis Hellas, Vodafone
4. Bronze: Alpha Bank, SCA Hygiene Products, ΔΕΠΑ

Επιπλέον, δόθηκε ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης για να τιμήσει την εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο (best progress) σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας ειδικός έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index στην εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο. Συγκεκριμένα, τα Best Progress ανά κατηγορία έλαβαν οι Diageo Hellas, ΟΤΕ (Platinum), Εθνική Τράπεζα (Gold), Genesis Pharma (Silver), ΔΕΠΑ (Bronze). Τους επαίνους απέσπασαν οι Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Κοινωνία), Ελληνικά Πετρέλαια (Περιβάλλον), Novartis Hellas (Εργασιακό Περιβάλλον), Vodafone (Αγορά).

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυλωνίτης, Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ακολούθησε ομιλία της Blanca Grey, Senior Manager CR Index, Marketplace Sustainability Team στο BITC.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, Δημήτρης Μαύρος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας τη σημασία της Εταιρικής Ευθύνης για τις σύγχρονες επιχειρήσεις: «Σε αυτήν ακριβώς τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η σημασία της ενσωμάτωσης της Εταιρικής Ευθύνης στη στρατηγική και την καθημερινή πρακτική της επιχείρησης, παύει να είναι πολυτέλεια. Καθίσταται πλέον κάτι περισσότερο από αναγκαιότητα. Στο βαθμό που η επιχείρηση θα επενδύσει στρατηγικά στην Εταιρική Ευθύνη, θα επιβιώσει της οικονομικής ύφεσης και της έντονης φθοράς της εμπιστοσύνης καταναλωτών και πολιτών προς επιχειρήσεις και οργανισμούς, και θα συνεχίσει την πορεία της προς μία βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοίνωσε τη διεύρυνση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου με τα παρακάτω στελέχη: Αναστασία Αγγελή, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων Diageo Hellas, Λένα Μαμιδάκη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας, ΕΚΕ Jetoil, Μηνά Μαυρικάκη, Διευθυντή Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, και Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ. Η κίνηση αυτή θα ενδυναμώσει το άνοιγμά του Ινστιτούτου προς την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και θα συμβάλει στην ενσωμάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων καλών πρακτικών.