Περισσότεροι από 11.000 υπάλληλοι της Meta αναμένεται να δουν την «πόρτα της εξόδου», όπως ανακοίνωσε ο CEO Mark Zuckerberg, τη στιγμή που η εταιρεία περικόπτει τις μη υποχρεωτικές δαπάνες και παρατείνει το «πάγωμα» των προσλήψεων και το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σε συνέχεια των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το Q3 2022, κατά το οποίο ο κολοσσός των social media κατέγραψε πτώση καθαρών εσόδων 52%, στα 4,4 δισ. δολάρια και μείωση διαφημιστικών εσόδων 4%, στα 27,2 δισ.

Τα ad impressions στις εφαρμογές της, Facebook, Instagram και WhatsApp, αυξήθηκαν κατά 17% το τρίμηνο, αλλά η μέση τιμή ανά διαφήμιση συνέχισε να μειώνεται. Ο Zuckerberg σχολίασε ότι η εταιρεία είχε μετακινήσει τους πόρους της ώστε να εστιάσει σε περιοχές όπως η διαφημιστική και επιχειρηματική πλατφόρμα της, το ΑΙ και το metaverse.

Σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους, ο Zuckerberg περιέγραψε τις περικοπές θέσεων ως «την πιο δύσκολη αλλαγή στην ιστορία της Meta». Ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση, μετά την εσφαλμένη του πρόβλεψη ότι η ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά την έναρξη της πανδημίας, θα συνεχιζόταν και μετά τη λήξη της.

(Πηγή: Campaign)