Τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και την πολλαπλασιαστική αξία που δημιούργησε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την υγεία» παρουσίασε η Alpha Bank, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου στο νησί της Ηρακλειάς.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το λιμάνι του νησιού και πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο, παρουσία των κατοίκων της Ηρακλειάς, με τον Προέδρο του ΔΣ της Alpha Bank, Βασίλειο Ράπανο, να εκφωνεί την εναρκτήρια ομιλία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της «Μελέτης Κοινωνικού Αντικτύπου» του Προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από το 2014 σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Αναλυτικότερα, από το 2014 έως και το 2021, το πρόγραμμα επισκέφτηκε 70 νησιά σε όλη την επικράτεια, ενίσχυσε 74 δομές υγείας στη νησιωτική χώρα, προσέφερε 242.504 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υλικού και δημιούργησε θετικά αποτελέσματα για 833.357 ωφελούμενους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με μελέτη του HIGGS, το πρόγραμμα δημιούργησε πολλαπλασιαστική αξία ύψους 9,62 ευρώ, που σημαίνει ότι, για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα, η αξία που επεστράφη στην κοινωνία ανήλθε σε 9,62 ευρώ. Τέλος, σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.