Ο Michael Roth συνταξιοδοτείται αφήνοντας τη θέση του Executive Chairman της Interpublic, ένα χρόνο αφότου παρέδωσε τις ευθύνες του Chief Executive στον Philippe Krakowsky, στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης.

Ο Roth, ο οποίος σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 76, θα αποχωρήσει από την IPG, τον τέταρτο μεγαλύτερο όμιλο πρακτορείων στον κόσμο, στα τέλη του 2021, μετά από 2 δεκαετίες εμπλοκής του στη διαφημιστική βιομηχανία. Διάλεξε έναν άλλο δρόμο σε σχέση με τον Maurice Lévy της Publicis Groupe και τον Sir Martin Sorrell της WPP τα προηγούμενα χρόνια και της S4 Capital πλέον, οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις υψηλές τους θέσεις για να συνταξιοδοτηθούν.

Πηγή κοντά στην εταιρεία ανέφερε ότι ο Roth σχεδίαζε να παραιτηθεί από τη θέση του Executive Chairman από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος CEO, έτσι το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι η κατάλληλη στιγμή έφτασε, τώρα που η IPG, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι McCann, FCB, R/GA, Initiative, UM και Weber Shandwick, ανακάμπτει από την πανδημία.

(Πηγή: Campaign)