Αποχωρεί από τη θέση της Global CEO της Dentsu International η Wendy Clark, σύμφωνα με διάφορες πηγές. Ωστόσο, ούτε η εταιρεία ούτε το στέλεχος έχουν σχολιάσει σχετικά. Η απόφαση, αν επιβεβαιωθεί, έρχεται μάλλον αιφνιδιαστικά, καθώς η Clark κατέχει τον συγκεκριμένο ρόλο μόλις 2 χρόνια.

Η πορεία της στο ιαπωνικό agency ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από την παραίτησή της από την DDB της Omnicom, όπου υπηρετούσε επίσης ως Global Chief Executive. Θεωρείται ευρέως ως η πιο senior γυναίκα agency leader διεθνώς.

Προηγουμένως είχε θητεύσει στην Coca-Cola. Υπό την ηγεσία της, η Dentsu International ανακοίνωσε αύξηση οργανικών εσόδων ύψους 8,4% για το πρώτο μισό του 2022, μετά από ανάπτυξη 9,7% για το σύνολο του 2021.

H Clark είχε επίσης ενεργό παρουσία στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών, όπου ανακοίνωσε τον σχηματισμό του Dentsu Creative ως του ηγετικού δικτύου creative agencies της εταιρείας, ενώ μίλησε σε πολλά events και φιλοξένησε συζητήσεις με τον Ryan Reynolds και τον Evan Spiegel. Η Dentsu αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο agency group παγκοσμίως, το οποίο απασχολεί 65.000 εργαζόμενους – 45.000 εκτός Ιαπωνίας.

(Πηγή: Campaign)