«Η Ευρωπαϊκή Ένωση Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD) είναι ένας οργανισμός που συναπαρτίζεται από περίπου 2.500 διευθυντικά «in-house» στελέχη εταιρικής επικοινωνίας και συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια δραστηριότητας στην υπηρεσία διαρκούς αναβάθμισης του επαγγέλματος. «Οδηγοί» είναι τα διεθνή trends, έτσι όπως αναδεικνύονται μέσω των ετήσιων κεντρικών εκδηλώσεων, των περιφερειακών Regional Debates, αλλά και του περιοδικού Communication Director.

Η δεκαετηρίδα της EACD συνέπεσε με την ανάδειξη τάσεων όπως: Big Data & Automated PR, Social Media Influencers, Stakeholders Engagement, Executive Coaching & Competency Development και Face to Face Communication. Όλα, κρίθηκαν από την ερευνητική ομάδα ως εργαλεία για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις των εταιρειών με τους stakeholders.

Στα 10 χρόνια που κύλησαν από το 2016, εμείς, τα μέλη της EACD, είδαμε τα trends να εναλλάσσονται και να εξελίσσονται, μα και παρατηρήσαμε πως υπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό, ο οποίος βρίσκεται σε συνάφεια με το επάγγελμά μας και τον λόγο ύπαρξής του. Αν ένας «communicator» είναι «hope creator», τότε η οικοδόμηση γεφυρών εμπιστοσύνης με τα κοινά δεν αποτελεί μόνο προϋπόθεση βιωσιμότητας, αλλά και συνεισφορά θετικότητας, σε μία εποχή με κυρίαρχο κοινωνικό και πολιτικό trend την αμφιβολία που οδηγεί στην αρνητικότητα.

Με το βλέμμα στα επόμενα 10 χρόνια, ως μέλη ΔΣ της EACD, ολοκληρώσαμε πρόσφατα ένα κύκλο εργαστηρίων στρατηγικής, που έδειξαν δρόμους ανοίγματος στην ποικιλότητα των ρόλων των επαγγελματιών που σταδιοδρομούν στην επικοινωνία, μέσα σε μία Ευρώπη που απαριθμεί περί τα 50.000 διευθυντικά στελέχη στον χώρο. Διερευνούμε δυνατότητες και βέλτιστους τρόπους σύνδεσης της Ένωσης με όλες τις κλίμακες στελεχών από όλες τις εταιρικές βαθμίδες και από κλάδους της επικοινωνίας πέραν της εταιρικής.

Θέλουμε μία EACD ευρύχωρη και χρήσιμη στους πολλούς ανά την Ευρώπη συναδέλφους μας. Θεωρούμε ότι η έμπλεη συναισθημάτων και αποτελεσμάτων ωραία δεκαετής πορεία μας, αποτελεί δικαίωμα όλων εκείνων που θα επιλέξουν να βαδίσουν μαζί μας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια».