Η πλατφόρμα παρακολούθησης τιμών στα s/m παρουσιάσθηκε χθες.

Παρουσιάσθηκε η νέα, ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης τιμών στα super markets, e-katanalotis. Μέσω της πλατφόρμας, καταναλωτές και φορείς θα έχουν στη διάθεσή τους τη διαχρονική εξέλιξη της μέσης τιμής των βασικών αγαθών, όπως αυτή διαμορφώνεται στα super markets.

Ανάδοχος του έργου είναι η Warply, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Δοξαρά, να δηλώνει: «Κληθήκαμε να αναμορφώσουμε το παλιό Παρατηρητήριο Τιμών. Μία τιμοληψία που γινόταν offline, από ένα σύστημα το οποίο δεν είχε εμπεδώσει την διαφάνεια και την εμπιστοσύνη όλων των φορέων.

Οπότε, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συμβολή όλων των φορέων και τους προσεγγίσαμε μαζί με το Υπουργείο. Χτίσαμε την εμπιστοσύνη πάρα πολύ νωρίς και για αυτό καταφέραμε κάτι που είναι ασύλληπτο: 6-7-8 μεγάλες αλυσίδες λιανικής να διασυνδεθούν σε πραγματικό χρόνο με τα συστήματα του Υπουργείου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική διοίκηση».

Η παρουσίαση έγινε χθες Πέμπτη 5 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ), Απόστολου Αποστολάκου.