Στην Event Plus ανέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ τη διοργάνωση των εγκαινίων της «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena», τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια άνοιξε τις πύλες του σε 32.000 φίλους της ομάδας, σε μία «συγκινητική εκδήλωση» παρουσία «ζωντανών θρύλων» της ομάδας, όπως ο Κώστας Νεστορίδης.

Το «παρών» έδωσε, επίσης, πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά και ο ιστορικός πρόεδρος της ομάδας του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασαν οι Αντώνης Αντωνίου και Ναταλία Δραγούμη, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ τέλεσε τον αγιασμό του γηπέδου, έλαβε χώρα χορευτικό σόου, ενώ ακολούθησε παρέλαση εκπροσώπων προσφυγικών σωματείων. Αφιέρωμα προβλήθηκε και για τους φίλους και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που «έφυγαν» από τη ζωή τα τελευταία χρόνια, προτού εγκαινιαστεί το νέο γήπεδο.

«Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια θα γιορτάσει εδώ τα 100 χρόνια της ιστορίας. Αυτή την ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε μόνο όσοι βρισκόμαστε εδώ απόψε, αλλά και μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Να σημειωθεί ότι στο event συμμετείχαν περισσότεροι από 850 συντελεστές (χορευτές, ηθοποιοί, αθλητές), ενώ εργάστηκαν πάνω από 100 άτομα. Η τελετή των εγκαινίων και οι παράλληλες εκδηλώσεις προβλήθηκαν σε απευθείας μετάδοση
από την ΕΡΤ3, σημειώνοντας διψήφιο ποσοστό τηλεθέασης καθ’ όλη τη διάρκεια.