Έρευνα της PwC για τις προκλήσεις του κλάδου
Όπως προκύπτει από την έρευνα της PwC, 2017 Global FinTech, οι αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο επιταχύνονται και οι ασφαλιστικές αναζητούν όλο και περισσότερο εξωτερικές λύσεις για να ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ασφαλιστικές είναι πιο δραστήριες σε σχέση με άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην ανταπόκριση στις προκλήσεις υψηλής τεχνολογίας και ως εκ τούτου συνεργάζονται σε μεγάλο βαθμό με φορείς και εταιρείες καινοτομίας. Η PwC διαπιστώνει επίσης ότι έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι ασφαλιστικές αντιλαμβάνονται το InsurTech.

Παρότι εξακολουθούν να ανησυχούν για απώλεια εσόδων από νέους παίκτες, πλέον αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τα οφέλη που μπορεί να φέρει στον παραδοσιακό ασφαλιστικό κλάδο. Το 56% των ασφαλιστικών που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι σχεδόν 20% των εσόδων τους κινδυνεύει από το InsurTech, ενώ πάνω από 58% σχεδιάζουν να επενδύσουν στην τεχνολογία για φορητές συσκευές το επόμενο έτος. Το 68% σκοπεύει να υιοθετήσει τεχνολογία blockchain ως μέρος των παραγωγικών συστημάτων μέχρι το 2018.