Αποτελούσε θερμό υποστηρικτή του ενισχυμένου ρόλου του Συμβουλίου

Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 76 ετών, ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης.

Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου ως καθηγητής δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία από το 1995 μέχρι το 2000. Επίσης, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, όπως «Τα Νέα», «Μεσημβρινή» και «Βραδυνή», ενώ είχε γράψει δύο βιβλία και είχε μεταφράσει θεατρικά έργα.

Είχε διατελέσει Διευθυντής και μέλος του ΕΣΡ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, Πρόεδρος του European Audiovisual Observatory και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ. Η τελευταία του συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην ειδική έκδοση TV Insider του MarketingWeek, στην οποία υποστήριζε,  μεταξύ άλλων, τον ενισχυμένο ρόλο του ΕΣΡ, καθώς και τη θέση του να γίνει υποχρεωτική η καταγραφή της τεκμαρτής διαφημιστικής δαπάνης.

Ενδεικτικά, ανέφερε: «Θέματα σχετιζόμενα με το περιεχόμενο των οπτικοακουστικών υπηρεσιών (φυσικά στο πλαίσιο του ν.3592/2015 και ΠΔ 109/2010), θέματα σχετιζόμενα με τη λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών και την προγραμματική τους φυσιογνωμία και θέματα σχετιζόμενα με τη λειτουργία των συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής ανεξάρτητα της χρησιμοποιούμενης πλατφόρμας (on line, VOD, δορυφόροι, ευρυζωνικά δίκτυα) θα μπορούσαν να περάσουν στις κανονιστικές αρμοδιότητες του Συμβουλίου ώστε να αποφευχθούν νομοθετικές ρυθμίσεις».