– Πτυχία για… χωματερές
Σήμερα λειτουργούν 24 πανεπιστήμια, με 64 σχολές και 264 τμήματα!
Επειδή όμως αυτά δεν έφταναν, για να ικανοποιήσουν τις κομματικές πελατειακές σχέσεις «στήσανε» και 16 ΤΕΙ, με 76 σχολές και 200 τμήματα! Βιομηχανική παραγωγή απαίδευτων νέων (ανάμεσά τους πολλών οκνηρών και ανεπαρκών) και άχρηστων πτυχίων, κατάλληλων για χωματερές, στο όνομα της κομματοκρατίας! Και το καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ αντιδρά και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα από αυτά!

«Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να υπομένω όσα δεν μπορώ να αλλάξω, το κουράγιο ν’ αλλάξω όσα μπορώ και τη σοφία να ξεχωρίζω τα πρώτα από τα δεύτερα»!, Reinhold Niebuhr, Αμερικανός Θεολόγος (1892-1971)

– Μία μόνο φορά!…
Ας γινόταν μια μόνο φορά,
ν’ ακούσουμε μια μόνον αλήθεια από τους πολιτικούς μας. Ας γινόταν μια μόνο φορά να δούμε μια μόνον έμπρακτη απόδειξη σύμπνοιας και συμφωνίας, όχι για τις καρέκλες και τα νιτερέσα τους (αυτές οι φορές είναι πολλές), αλλά για το καλό της πατρίδας και του λαού. Ας γινόταν μια μόνο φορά!

– Θα μας τρελάνει!
Δεν γλιτώνουμε με τίποτα!
Σίγουρα θα μας τρελάνει ο 78ος στον κόσμο global thinker πρωθυπουργός μας, ο οποίος κατήγγειλε από τη Βαρσοβία με εισαγγελικό ύφος την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά ότι η λιτότητα που προωθεί σε βάρος των ασθενών τάξεων και υπέρ των ισχυρών είναι απαράδεκτη! Ενώ το δικό του, «σοσιαληστρικό» κόμμα στηρίζει τους αδύναμους!

– Και άλλα «δικαιώματα»;
Απήργησε η ΕΣΗΕΑ για την υπεράσπιση
των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων. Κι άλλων δικαιωμάτων; Εκτός από το παράνομο αγγελιόσημο, εκτός από την απαλλαγή τους από Φ.Π.Α., εκτός από την παράνομη και αήθη απασχόλησή τους σε κρατικές θέσεις, εκτός από την απαγορευμένη από το καταστατικό τους παράλληλη άσκηση άλλων δραστηριοτήτων, όπως η Διαφήμιση και οι δημόσιες σχέσεις, ποια άλλα εξοργιστικά χαριστικά δικαιώματα θέλουν;

– «Πρωτιές»
Συγχωρήστε αυτό το εγωιστικό
σχόλιο γι’ αυτήν τη σελίδα, που -παρά την αναγκαστική τεχνικά δημοσίευσή της μία εβδομάδα αργότερα από τότε που γράφεται- έχει σημειώσει πολλές «πρωτιές». Ήταν η πρώτη που (όπως δήλωσε δημόσια ο Σεραφείμ Φυντανίδης) «προέβλεψε την πορεία του Καραμανλή και του Τσίπρα». Η πρώτη που έγραψε εδώ και χρόνια για το «αριστερό ιδεολόγημα», που αλλοιώνει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και κρατάει καθηλωμένη την Ελλάδα. Η πρώτη που τόλμησε να πει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το ανίκανο ή/και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό κι ότι η μοναδική ελπίδα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την κατάρρευση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για καινούργια πολιτικά σχήματα, με ανθρώπους ικανούς, έντιμους και αμόλυντους! Η πρώτη, που αναφέρθηκε στην τεράστια κοινωνική αδικία, να πληρώνει την κρίση με ανεργία μόνον ο ιδιωτικός τομέας. Η πρώτη, που είπε ανοιχτά ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Όποιος παρακολουθεί τον Τύπο, θα δει ότι όλο και περισσότεροι, όλο και πιο συχνά συντάσσονται με αυτές τις θέσεις των «Αποτυπωμάτων».

– Οι αγράμματοι
Το διακύβευμα δεν υπάρχει
στην ελληνική γλώσσα! Το ουσιαστικό του ρήματος «διακυβεύω» είναι «διακύβευση» και δεν σημαίνει «στόχο» ή «στοίχημα», αλλά επικινδυνότητα! (Διακυβεύει τη σωματική ακεραιότητά του κ.λπ.). Παρ’ όλα αυτά, εδώ και μερικά χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι πιπιλάνε καθημερινά, σχεδόν «ηδονιστικά» το ανύπαρκτο στη γλώσσα μας διακύβευμα!

– «Μέτρον άριστον»!
Η έλλειψη του ελληνικού «μέτρου»
είναι αυτή, που οδήγησε τις σύγχρονες κοινωνίες στη μεγάλη κρίση. Κάποιοι μπορεί να με χαρακτηρίσουν ρομαντικό ή/και συντηρητικό. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών. Με μοχλό τις ιδεοληψίες του παραστρατημένου τμήματος της Αριστεράς, οι προαιώνιες ελληνικές αρχές κι αξίες λοιδορήθηκαν, ενοχοποιήθηκαν και στιγματίστηκαν υποτιμητικά. Στη θέση τους βάλαμε και θεοποιήσαμε την επίδειξη, την υπερκατανάλωση, το φαίνεσθαι αντί του είναι, τον άκρατο ατομικισμό, τον άκοπο, γρήγορο πλουτισμό και τον ψευτοπροοδευτισμό.

– Νίκη, με θύμα την αλήθεια
Ήττα αποτελεί η παράταση
εξόφλησης του… μνημειώδους χρέους και όχι νίκη, όπως διαστρεβλωμένα και παραπλανητικά την εμφανίζει η κυβέρνηση, βαφτίζοντας, κατά πάγια τακτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το κρέας ψάρι. Αν είχε λάβει έγκαιρα τα σωστά μέτρα κι αν αυτά έστω που έλαβε είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα, δεν θα χρειαζόταν «επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής, που ταυτόχρονα σημαίνει αύξηση του χρέους και με υψηλότερα επιτόκια και συνέχιση της «μειωμένης εθνικής κυριαρχίας» στον οικονομικό τομέα και άρα σ’ ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής!