Η Γενική Διευθύντρια της Beat στην Ελλάδα, Άσπα Τοπαλίδου, απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταφορών, προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση σε βιώσιμες αστικές μετακινήσεις.

Η επιστολή της Beat καλεί για μεγαλύτερη ταχύτητα στις πολιτικές στήριξης των οδηγών, ώστε να κάνουν τη μετάβαση σε οχήματα μηδενικών ρύπων, για κίνητρα στις επιχειρήσεις ώστε να επιλέγουν πράσινες λύσεις και για ένα νέο ολιστικό θεσμικό πλαίσιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες και τη μικροκινητικότητα ως ανάχωμα στην καθολική χρήση ΙΧ στους δρόμους. Στο κείμενο υπογραμμίζεται, πως η μείωση των ρύπων από τις οδικές μεταφορές είναι «η γρήγορη νίκη που χρειάζονται οι πόλεις».

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η ψηφιακή εφαρμογή εύρεσης ταξί έχει δημοσιεύσει τη στρατηγική της και τα πρώτα κίνητρα προς τους οδηγούς με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ελλάδα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά από ενέργειες και συνεργασίες, με στόχο η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει προσιτή και συμφέρουσα για τους επαγγελματίες οδηγούς.