Στη συνέχεια της πρόσφατης συγχώνευσης των δύο δικτύων
Στην κουλτούρα του νεοϊδρυθέντος agency Wunderman Thompson εστιάζουν η Chief executive Mel Edwards και η πρόεδρος Tamara Ingram, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχημένη ένωση των δύο εταιρειών.

Ως μέρος της στρατηγικής του, το δίδυμο έχει ορίσει τέσσερις νέες συμπεριφορές που καλούνται να ακολουθούν οι εργαζόμενοι, ενώ έχουν εισαγάγει εξειδικευμένη μεθοδολογία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κουλτούρα αναπτύσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το νέο brand identity του agency, το οποίο αναμένεται άμεσα, θα συμβολίζει ένα ανανεωμένο look and feel, περιλαμβάνοντας ένα νέο logo που θα προβάλλει την τοποθέτησή του ως ένα creative data technology agency που εμπνέει την ανάπτυξη.

Παρόλο που τα στελέχη αναγνωρίζουν ότι η νέα κουλτούρα δεν έχει εμπεδωθεί ακόμη, εκφράζεται η πεποίθηση ότι όταν επέλθει και η «φυσική» συνάντηση των εργαζομένων των δύο agencies, κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα. Η νέα μεθοδολογία θα τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους πελάτες, εξήγησε η Edwards, η οποία τάσσεται υπέρ μιας ευέλικτης συνεργασίας με ομάδες που ενσωματώνουν διαφορετικά skills ήδη από το στάδιο του briefing.

Εμμένοντας στο πλεονέκτημα της απλοποίησης της διαδικασίας για τους πελάτες, η Ingram αναφέρει: «Όταν σκέφτεσαι ένα οποιοδήποτε brand, τα περισσότερα χρειάζονται εξαιρετικά insights και αυτά δεν τα αποκτάς μόνο από ανθρώπινα insights αλλά και από data. Είχαμε ήδη τα insights στη JWT και τώρα, με τα data από τη Wunderman, μπορούμε να δώσουμε στα brands ολοκληρωμένο customer experience και να χρησιμοποιήσουμε το storytelling του JWT για να το πραγματοποιήσουμε».
(Πηγή: TheDrum)