Έπληξε και τα «Λιοντάρια» ο κορωνοϊός, με τη διοργάνωση των Cannes Lions να αναβάλλεται για τον Οκτώβριο εξαιτίας της πανδημίας.

Νέες ημερομηνίες, 26-30 Οκτωβρίου.

Έπληξε και τα «Λιοντάρια» ο κορωνοϊός, με τη διοργάνωση των Cannes Lions να αναβάλλεται για τον Οκτώβριο εξαιτίας της πανδημίας. Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα παραδοσιακά τον Ιούνιο, για φέτος όμως επαναπρογραμματίστηκε για τις 26-30 Οκτωβρίου, μετά και το αυστηρό δεκαπενθήμερο lockdown που περιορίζει τις μετακινήσεις στη Γαλλία στις απολύτως απαραίτητες.

«Η κατάσταση παγκοσμίως είναι δυναμική και αλλάζει ταχύτατα. Θεωρήσαμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε ξεκάθαροι για τον Ιούνιο το νωρίτερο δυνατό», ανέφερε ο Πρόεδρος των Cannes, Lions Philip Thomas. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε στενή επαφή με τους πελάτες μας καθώς διαμορφώνουμε τα σχέδιά μας».

Η απόφαση για την αναβολή έρχεται σε συνέχεια διαβουλεύσεων μεταξύ της διοργάνωσης, των συνεργατών της, φορέων υγείας, των αρχών της Γαλλίας και της δημαρχείας των Καννών. Όλα τα πάσα, οι χορηγικές συμφωνίες και οι κρατήσεις παραμένουν σε ισχύ, απλά οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις νέες ημερομηνίες.

Ο Managing Director της διοργάνωσης Simon Cook ανέφερε: «Η κοινότητά μας έχει έρθει αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις και η συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ». Το Φεστιβάλ είναι ένας ακόμη θεσμός που προστίθεται στα «θύματα» της πανδημίας: το Advertising Week Europe που ήταν προγραμματισμένο για αυτή την εβδομάδα αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο, ενώ το SXSW ακυρώθηκε.
(Πηγή: Marketingweek.com)