Μετατίθεται με απόφαση της κυβέρνησης για την 1-1-2013

Ο συντελεστής του φόρου είχε οριστεί με το ν. 3845/2010 σε 20% επί της αξίας της διαφήμισης, προκαλώντας την αντίδραση των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της διαφημιστικής αγοράς. Το ζήτημα έφτασε μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ACT), η οποία ζητούσε την κατάργησή του.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές εξελίξεις, η επιβολή του φόρου μετατίθεται για την 1-1-2013. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή επιβολής του. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε επιβολή του φόρου από την 1η Ιουλίου. Αυτό δεν έγινε, αφού με τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η έναρξη εφαρμογής της διάταξης μετατέθηκε χρονικά για την 1η Οκτωβρίου. Και σήμερα, μετατέθηκε για το 2013.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΔΕ Γρηγόρης Αντωνιάδης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Marketing Week πριν 2 περίπου μήνες, είχε προβλέψει την αναβολή εφαρμογής του μέτρου, αναβολή που θα δώσει βαθιά ανάσα στην αγορά.