Συνολικά κατατέθηκαν 1.250 αιτήσεις στον φετινό διαγωνισμό
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 5ου Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) για τις ελληνικές νεοφυείς και πρώιμου σταδίου επιχειρήσεις, στην αίθουσα Αντιγόνη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα.

Οι νικητές του 2017 είναι μια ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα προγραμματισμού, μια έξυπνη λύση στον τομέα συσκευασίας τροφίμων, ένα παραδοσιακό ελληνικό αναψυκτικό ευεξίας, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναζήτησης εργασίας, καθώς και μια εφαρμογή που βασίζεται σε κουίζ, η οποία βοηθά τους μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις τους και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Οι φετινές νικήτριες ομάδες θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του 1.250.000 ευρώ.

Επίσης, θα ανατεθεί σε κάθε ομάδα ένας έμπειρος μέντορας, ενώ θα λάβουν και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης μέσα από το δίκτυο συνεργατών του ΕΒΕ. Επιπλέον, η ομάδα του ΕΒΕ θα παρέχει συνεχή καθοδήγηση στους νικητές κατά την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Οι νικήτριες ομάδες είναι οι Allcancode, Fresh Strips, Kindred Honey Soda, Quizdom και Tech Talent.