Διεκδικούν χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες υποστήριξης
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) ανακοίνωσε τους 10 φιναλίστ του φετινού Βραβείου για νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις, που διαγωνίζονται για χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης μέσω του δικτύου συνεργατών και υποστηρικτών του θεσμού.

Οι φιναλίστ δραστηριοποιούνται σε 6 διαφορετικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, η ιατρική τεχνολογία, τα τρόφιμα & ποτά, η μόδα, ο τουρισμός και η τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι ψηφιακές και δημιουργικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφόρησης έχουν την ισχυρότερη αντιπροσώπευση στον διαγωνισμό. Φέτος, περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες κατέθεσαν 1.250 επιχειρηματικές προτάσεις, αύξηση 12% από το 2016.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του ΕΒΕ, σχολίασε: «Ο αυξανόμενος αριθμός επιχειρηματικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας τα τελευταία πέντε χρόνια αποτελεί απόδειξη της διαρκούς προσπάθειας των Ελλήνων για τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας». Οι φιναλίστ του ΕΒΕ 2017 είναι οι 100mentors, Allcancode, BET Solutions, Fresh strips, Kindred Honey Soda, Kooreloo, Tech Τalent, Quizdom Education, Welcome και Wover.