Αλλαγές σημειώνονται στη διοικητική πυραμίδα του Open, εν μέσω πανδημίας.

Αιχμές του Διευθυντή Ειδήσεων για τις σχέσεις με τη Διοίκηση.

Αλλαγές σημειώνονται στη διοικητική πυραμίδα του Open, εν μέσω πανδημίας. Ο επί 22 μήνες Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Δημήτρης Μιχαλέλης υπέβαλε την παραίτησή του την οποία έκανε δεκτή το ΔΣ του σταθμού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρώην διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Αιτία της κοινή συναινέσει λήξης της συνεργασίας είναι οι διαφωνίες σχετικά με τον σχεδιασμό των ειδήσεων ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης και άλλους πυλώνες της διοίκησης. Τους τελευταίους μήνες, το Διοικητικό Συμβούλιο εμπλεκόταν ενεργά στις αποφάσεις για το πρόγραμμα και την ενημέρωση.

Παρότι συζητιόταν επί μήνες, η αλλαγή της ώρας μετάδοσης του κεντρικό δελτίου ειδήσεων (από τις 19.00 στις 19.30) που συναποφασίστηκε από όλα τα μέλη της διοίκησης, ήρθε τελικά στην έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε μεγάλες ανακατατάξεις στη ζώνη των ειδήσεων. Τα ποσοστά τηλεθέασης μετά τις δομικές αλλαγές, τελικά δεν άρθηκαν στα επίπεδα που φιλοδοξούσε η διοίκηση.

Για διαφωνίες που ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο κάνει λόγο και ο Δ. Μιχαλέλης σε ευχαριστήριο email που απηύθυνε στους συνεργάτες του Open. Ο πρώην διευθυντής του Open αφήνει αιχμές για «αμφισβητήσεις, διαβολές και πόλεμο από πολλές πλευρές, όχι μόνο εξωτερικές…», ενώ δηλώνει ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε έως τον Ιανουάριο και έφερε σημαντική άνοδο τηλεθέασης στην πρωινή ζώνη, «άρχισε να μην συμβαδίζει με τις σκέψεις σημαντικών παραγόντων του καναλιού».