Την ανάγκη για μια «πράσινη» μετάβαση της οικονομίας, η οποία πλαισιώνεται από ευρωπαϊκές, αλλά και ελληνικές νομοθεσίες, με στόχο μια σύγχρονη κυκλικής και πιο ανθεκτική οικονομία ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το 6ο Annual Sustainability Summit, που διοργάνωσε και φέτος τo ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε και φέτος ως live digital event, παρέστησαν ο ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Urs Brodmann, CEO του Ευρωπαϊκού Οργανισμού First Climate ως Guest Speaker.

Ο Urs Brodmann τόνισε το πώς οι επιχειρήσεις οι οποίες σχεδιάζουν λεπτομερή πολιτική για το κλίμα μπορούν να ωφεληθούν. Η συζήτηση ανέδειξε συνολικά το πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις και πώς αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις, ποια τα οφέλη, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες. Επίσης, δόθηκαν τιμητικά βραβεία σε εταιρείες και ΜΚΟ για τη δράση τους, όπως στους όμιλο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Μέγα, HALCOR και Εναλεία.