Με μήνυμα «Rise to the Challenge» και με μεγάλους νικητές τη Yard, το IQOS, τη Headline και τον Όμιλο ΟΤΕ-Cosmote, πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ τα Event Awards 2019, σε άκρως εορταστικό, ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα.

Οι δημιουργοί και διοργανωτές των πιο επιτυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μας την περασμένη χρονιά, τιμήθηκαν στην Τελετή Απονομής των Event Awards 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου, στο Markou Wine Museum. Σύσσωμη η αγορά των θεματικών εκδηλώσεων της χώρας μας, με περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη από ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, έδωσε δυναμικό παρών στην Τελετή Απονομής, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή πίστη και αισιοδοξία της αγοράς για την πορεία και ανάπτυξη του κλάδου.

Την τελετή προλόγισε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Ανδρέας Τσιλιφώνης, Πρόεδρος της PACT-Ένωση Παραγωγών Έργων Επικοινωνίας και Executive Producer της Central Athens Film Productions. Ο Ανδρέας Τσιλιφώνης τόνισε ότι το κάθε βραβείο φέτος είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς βραβεύεται μόλις το 35% των συμμετοχών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητούμενα της Κριτικής Επιτροπής, όπως το πώς ενσωματώθηκαν οι νέες τεχνολογίες μέσα στο user experience: «Αυτό που θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο στα events είναι το user experience.

Πώς ο κάθε θεατής, ακροατής, προσκεκλημένος, όποιος έρθει σε ένα event, θα φύγει με μια καινούρια εμπειρία. Η Κριτική Επιτροπή είχε ένα πάρα πολύ μεγάλο και σύνθετο έργο. Πάρα πολλές συμμετοχές, πολλές κατηγορίες, με ειδική βαρύτητα η καθεμιά, φρέσκες δημιουργικές ιδέες, εφαρμογές σύγχρονης τεχνολογίας που δεν τις ξέραμε μέχρι πέρυσι και πρέπει να τις εκτιμήσουμε φέτος, όλα αυτά φανερώνουν την εξέλιξη, την ωριμότητα, αλλά και την πρόοδο του θεσμού των Event Awards.

Αποτέλεσμα; Τα φετινά βραβεία έχουν κριθεί στο νήμα». Τέλος, συμπλήρωσε ότι τα Event Awards εκφράζουν την πολύτιμη σήμερα εξωστρέφεια του τομέα της επικοινωνίας, καθώς και ότι η εν λόγω αγορά διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστήσει τη χώρα μας περιζήτητο προορισμό για events.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook και YouTube. Η Τελετή  Απονομής πλαισιώθηκε από ένα street food festival, όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν γευστικό street food από τα food trucks, δοκίμασαν δροσιστικά ποτά υπό τους ήχους live μπάντας, έπαιξαν παιχνίδια και έβγαλαν φωτογραφίες στο ειδικό photobooth, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά στη διοργάνωση που κατάφερε να αποτελεί πλέον θεσμό.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Οι μεγάλες διακρίσεις της χρονιάς απονεμήθηκαν ως εξής: “Production Company of the Year”
αναδείχθηκε η Yard, “Agency of the Year” η Headline, “Marketer of the Year” ο Όμιλος ΟΤΕ-COSMOTE, ενώ το IQOS της Παπαστράτος αναδείχθηκε “Product Brand of the Year”.
Το βραβείο “Event of the Year 2019” απονεμήθηκε στο project IQOS 3 Preview Event & Store Launches των Yard και Παπαστράτος.

PLATINUM ΒΡΑΒΕΙΑ
Αντίστοιχα, τα Platinum βραβεία των ενοτήτων απέσπασαν οι εξής εταιρείες: Στην Ενότητα “Best Brand & Experiences”, η Amuse για τα εγκαίνια καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην Γλυφάδα. Στην Ενότητα “Corporate Events”, η Yard για το “IQOS Preview Event & Store Launches” της Παπαστράτος. Στην Ενότητα “Sponsorships”, η Headline για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 της COSMOTE.

Στην Ενότητα “Marketing & Communication”, οι The Newtons Laboratory/ Gravity the Newtons/ Initiative για το «Είχες και στο χωριό σου Black Friday, VoII» της Kωτσόβολος-Dixons South East Europe. Στην Ενότητα “Συνέδρια” το TEDxPatras για το συνέδριο του 2018. Στην Ενότητα “Event Partners & Suppliers” η Yard για το “IQOS Preview Event & Store Launches” της Παπαστράτος. Στην Ενότητα “Αθλητική Εγκατάσταση” η Libero S&T για την Παραγωγή της Aθλητικής Eγκατάστασης του SOCCA World Cup, Lisbon 2018. Τέλος, στην Ενότητα “Thematical Events”,
η Multitrab Productions για το “14ο Athens Digital Arts Festival”.

Agency of the Year: Headline 
«Η βράβευση αυτή μας υπενθυμίζει ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε»
«Η συγκεκριμένη βράβευση είναι για εμάς εξαιρετικά πολύτιμη και συμβολική. Μας υπενθυμίζει ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πριν 2 μόλις χρόνια οραματιστήκαμε τη νέα Headline. Ένα experiential agency με καινοτόμο τρόπο λειτουργίας και υπηρεσίες, με το δικό του tech lab και επίκεντρο τη δημιουργία αξέχαστων εμπειριών για brands και καταναλωτές.

Ήμασταν τόσο απορροφημένοι και αφοσιωμένοι στη σκληρή δουλειά που δεν καταλάβαμε για πότε τα καταφέραμε. Το συνειδητοποιήσαμε μόλις χθες τη στιγμή που ακούσαμε: “Agency Of the Year: Headline”. Απεριόριστη ευγνωμοσύνη στην ομάδα της Headline που δίνει διαρκώς και ακούραστα τον καλύτερο της εαυτό και στους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν, θέτοντας στόχους που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».
Χρήστος Αυγέρης, General Manager, Headline Athens

Production Company of the Year: Yard
«Θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο πολύ πάθος»

«Τα βραβεία της χθεσινής βραδιάς μας κάνουν χαρούμενους και περήφανους κυρίως γιατί αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε. Ανταμείφθηκαν δουλειές για πελάτες που σεβόμαστε και αγαπάμε πολύ και για projects που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν σε κάθε λεπτομέρεια.

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η διάκριση του Production of the Year, αλλά και του Event of the Year στα Event Awards, είναι για εμάς επιβεβαίωση να συνεχίσουμε με ακόμα πιο πολύ πάθος, να μαθαίνουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερα πράγματα για την δουλειά μας, να επιμένουμε στο ότι όλα γίνονται αν πραγματικά θέλεις και να ονειρευόμαστε για μια πλευρά της αγοράς που μας αρέσει να παρουσιάζουμε διαφορετική και πιο ποιοτική από τα συνηθισμένα».
Όλγα Μαυροειδή, Managing & Creative Director, Yard

Product Brand of the Year: IQOS
«Συνεχίζουμε δυναμικά να ενισχύουμε την τεχνολογία που υπάρχει πίσω από τα smoke-free προϊόντα»

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που το IQOS αναδείχθηκε στα φετινά βραβεία ως Brand της Χρονιάς! Τα τελευταία τρία χρόνια υλοποιούμε στην Παπαστράτος ένα μεγάλο όραμα – με όχημα την επιστήμη και την τεχνολογία – για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο. Αλλάζουμε όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Αλλάξαμε προϊόν, αλλάξαμε το εμπορικό μας μοντέλο, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους πελάτες μας αλλά και την κουλτούρα μας. Εξελισσόμαστε συνεχώς ως επιχείρηση και ως άνθρωποι.

Αισθανόμαστε καλά για την επιτυχημένη πορεία του προϊόντος στην αγορά και φαίνεται πως οι καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο κερδίζουν συνεχώς έδαφος από τους ενήλικους καπνιστές. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζουμε δυναμικά να ενισχύουμε την τεχνολογία που υπάρχει πίσω από τα  smoke-free προϊόντα. Ευχαριστούμε πολύ για τις σημαντικές διακρίσεις στα φετινά Event Awards!»
Άρτεμις Νικολάου, Content Strategy & Development Manager, Παπαστράτος

Χορηγοί ήταν η British American Tobacco Hellas και η Zazoo, Χορηγός Event Partners / Suppliers Sponsor η Sound & Visual Κ. Παπαθανασίου, Χορηγός Ποτού η Diageo με το Johnnie Walker, Χορηγός Αναψυκτικών η Pepsi, ενώ Υποστηρικτές ήταν οι Odeego, Scent + και Smart Moving Media. Τέλος, για την ευγενική τους συμβολή ευχαριστούμε τις εταιρείες Air Game, Falafeladiko και Food Truck. Τα βραβεία διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Marketing Week της BOUSSIAS.

Στην ιστοσελίδα των βραβείων www.eventawards.gr, διατίθεται το video της Τελετής Απονομής των Βραβείων, ο πίνακας των νικητών και φωτογραφικό υλικό.