Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Αριστείας για τη Διατροφή, τον Τουρισμό και την Αναψυχή (Center of Excellence in Food Tourism & Leisure, CoEFTL) του Ερευνητικού Κέντρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG-RC) επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Ερευνητικό Πρόγραμμα για την εφαρμογή των Consumer Engagement Labs (CEL).

Στο πλαίσιο αυτών των CEL Εργαστηρίων, το ACG-RC και η Ε.Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη των διαδικασιών συνδημιουργίας, που οδηγούν στη σύλληψη νέων προϊόντων τα οποία ανταποκρίνονται πιο στοχευμένα στις ανάγκες των καταναλωτών.

Η Ε.Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ έθεσε τα πλαίσια των εργαστηρίων αναφορικά με την παραγωγική διαδικασία καθώς και τις διαδικασίες καινοτομίας και μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι καταναλωτές δημιούργησαν από κοινού τα νέα προϊόντα και τις συσκευασίες τους.

Τα Εργαστήρια «έτρεξαν» από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2023 στο πλαίσιο των κοινωνικών προκλήσεων του EIT Food, που συνδέονται με τη στοχευμένη διατροφή και τη χρήση εναλλακτικών πηγών πρωτεΐνης.