Σε συνεργασία, με σκοπό τον μετασχηματισμό του κλάδου αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών (merchant acquiring) στην Ελλάδα προχωρούν η Alpha Bank και η Nexi. Οι δύο όμιλοι θα δημιουργήσουν τη νέα εταιρεία με την επωνυμία «Nexi Payments Greece», η οποία στοχεύει στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων για εμπόρους, καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική αγορά.

Η ανακοίνωση της κοινής εταιρείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου και της Patrizia Falcinelli, Πρέσβη της Ιταλικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την αμοιβαία δέσμευση των δύο μερών και είμαστε βέβαιοι ότι η κοινή μας προσπάθεια θα μετασχηματίσει την εμπειρία ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα, σε μία περίοδο που οι πελάτες μας επιλέγουν – σε ολοένα και πιο αυξημένα ποσοστά – τις πληρωμές χωρίς μετρητά», δήλωσε ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του ομίλου Alpha Bank.

«Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την έναρξη μίας στρατηγικής συνεργασίας με την Alpha Bank στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την κοινή δημιουργία της Nexi Payments Greece, η οποία θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των πληρωμών στη χώρα», σημείωσε ο Paolo Bertoluzzo, CEO του ομίλου Nexi.