Διπλασιασμός των χρηστών FB μέσω κινητού

«To Faecebook ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street την Τετάρτη, ανακοινώνοντας κέρδη τέταρτου τετραμήνου 64 εκατ. δολαρίων, σε έσοδα αυξημένα κατά 40%, στα 1.59 δις. δολάρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών που αφορά σε mobile έχει διπλασιασθεί και οι χρήστες FB μέσω κινητού ξεπέρασαν αυτούς του σταθερού υπολογιστή.
 
Οι ενεργοί, ημερήσιοι χρήστες μέσω κινητού τον Δεκέμβριο, ξεπέρασαν τα 680 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα 618 εκατομμύρια μέσω PC. Το σύνολο των μηνιαίων χρηστών ανέρχεται σε 1.06 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με αναλυτές, Google και Facebook βρίσκονται σε αγώνα δρόμου παραγωγής εσόδων από τις κινητές συσκευές, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρσηιμοποιούν για να συνδεθούν τα tablets και τα smartphones.
 
Σύμφωνα πάντως με τον Brian Wieser της Pivotal Research Group, τα αυξημένα έσοδα από το mobile δεν έρχονται χωρίς προκλήσεις: «Η ανάπτυξη των διαφημιστικών πωλήσεων στο mobile οδηγεί σε αύξηση δαπανών, λόγω της πολυπλοκότητας και του μόχθου που ενυπάρχει στη διαχείριση τέτοιων λειτουργιών».