Το πρώτο εξάμηνο του έτους

(ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ)  Ωστόσο, κάτι που ίσως πρέπει να προβληματίσει τον όμιλο είναι το γεγονός ότι η οργανική ανάπτυξη ήταν χαμηλότερη στο δεύτερο τρίμηνο -από 6,8% στο 4,5%. Από την άλλη, πάντως, ενθαρρυντική ήταν η άνοδος στη Β. Αμερική, όπου το 7,2% έγινε 9%, όπως επίσης και στη Λατινική Αμερική (24,6%).  Σε ομιλία του, ο David Jones, CEO της Havas, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να προβλέψει την επίδοση του ομίλου στο υπόλοιπο του έτους».

Παρομοίασε, μάλιστα, την κατάσταση με τον τυφώνα “Irene”: «Μέχρι να συμβεί, δεν γνωρίζουμε πώς θα μας επηρεάσει». Τέλος, επανέλαβε την επιθυμία της Havas να προβεί σε εξαγορές, ειδικότερα εταιρειών οι οποίες ειδικεύονται στο digital, αν και, όπως πρόσθεσε, «θέλουμε να δαπανήσουμε τα χρήματά μας έξυπνα. Πραγματοποίησα 30 συναντήσεις με επικεφαλής εταιρειών, όμως η αξιολόγηση των επιχειρήσεών τους είναι υπέρμετρα υψηλή».

Στο ρόστερ της Havas ανήκουν μεταξύ άλλων οι Euro RSCG, Arnold Worldwide και MPG. Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει κερδίσει φέτος λογαριασμούς 1,35 δισ. δολαρίων.