Το Skroutz ανέλυσε την online αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών για την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων του 2023 στο Skroutz Marketplace και σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση τιμή του καλαθιού αγγίζει τα 50 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24,44% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο εκπτώσεων του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατηγορίες στις οποίες οι καταναλωτές ξόδεψαν κατά μέσο όρο τα περισσότερα χρήματα ήταν η Τεχνολογία, η Μόδα και τα Hobby-Αθλητισμός. Συνεχίζοντας την ίδια τάση με πέρυσι, η κατηγορία Μόδα σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό αγορών με έκπτωση, για να ακολουθήσουν τα Παιδικά-Βρεφικά είδη και η Τεχνολογία.

Συνολικά, το μέσο ποσοστό έκπτωσης κινήθηκε σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι -κοντά στο 10% και για τις δύο περιόδους.

Αυξητική τάση κατέγραψε και το ποσοστό των χρηστών που επωφελήθηκε των Plus Deals, φτάνοντας το 46,59% σε σχέση με το 26,60% του 2022, ενώ πάνω από τo 20% των χρηστών πραγματοποιούν αγορές με έκπτωση κατά την περίοδο των εκπτώσεων, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους» (Buy Now, Pay Later) που προσφέρει η Skroutz.