Κατά 21% αυξήθηκε η κατανάλωση video streaming περιεχομένου, το γ΄ τρίμηνο του 2021, συνεχίζοντας τη ραγδαία ανάπτυξή της από την έναρξη της πανδημίας, αναφέρουν στοιχεία της εταιρείας streaming analytics, Conviva.

Ο αριθμός των ωρών που καταναλώθηκαν στο streaming περιεχομένου video αυξήθηκε κατά 21% το γ΄ τρίμηνο, με την ταχύτερη ανάπτυξη (+64%) να αφορά τις smart TV συσκευές. Η παρακολούθηση video από mobile και desktop σημείωσε επίσης αύξηση άνω του μέσου όρου, σχεδόν κατά 1/3 για τον κάθε τύπο συσκευής. Ως εκ τούτου, το big screen viewing, είτε μέσω smart και connected TVs ή μέσω παιχνιδομηχανών, αντιστοιχεί σε 73% του συνόλου της video streaming κατανάλωσης, ποσοστό το οποίο στη Βόρεια Αμερική αγγίζει το 82%, ενώ πέφτει σε 14% στην Ασία, όπου το desktop και mobile viewing είναι πιο συνήθη.

Οι smart και connected τηλεοράσεις προσελκύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των διαφημιζομένων, καθώς μπορούν να προσφέρουν στα brands περισσότερες επιλογές και reach. Ωστόσο, το κοινό χρησιμοποιεί περισσότερο υπηρεσίες video streaming services και παρακολουθεί περιεχόμενο σε περισσότερες συσκευές, γεγονός το οποίο ενισχύει την πρόκληση της μέτρησης της συμπεριφοράς του.

(Πηγή: Warc)