Με στόχο να εξελιχθούν σε «digital first retailer»

Σε 50 καταστήματα λανσάρουν τα Marks & Spencer την τεχνολογία Mobile Pay Go, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες τους να κάνουν τις αγορές τους χωρίς να πηγαίνουν στο ταμείο. Μετά από δοκιμαστική εφαρμογή σε 6 καταστήματα, η αλυσίδα επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας, ενώ αναμένεται να την ενσωματώσει σε ακόμη περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αγορά μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερα από 40 δευτερόλεπτα, ενώ, στη δοκιμαστική περίοδο, πραγματοποιούταν μια συναλλαγή κάθε 3 δευτερόλεπτα κατά τις μεσημεριανές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρόνος αναμονής στην ουρά μειώνεται σημαντικά, ενώ το προσωπικό απελευθερώνεται από την εργασία στο ταμείο.

Ο Sacha Berendji, Director of Retail, Operations and Property των M&S, ανέφερε σχετικά: «Τα M&S αλλάζουν προκειμένου να γίνουν ένας digital first retailer, με πρωτοποριακές για την αγορά in-store διαδικασίες και το Mobile Pay Go αποτελεί ένα εξαιρετικά συναρπαστικό μέρος αυτής της στρατηγικής.

Το λανσάρισμα αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι πελάτες μας θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη δημοφιλή τεχνολογία και να απολαμβάνουν μια απρόσκοπτη αγοραστική εμπειρία, η οποία, όπως ξέρουμε, είναι εξαιρετικά σημαντική τις μεσημεριανές ώρες».
(Πηγή: Marketingweek.com)