Η εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, Spin Communications, με έδρα την Αθήνα και η εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας με τεχνητή νοημοσύνη, Escherman, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινούν συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη εργαλείων και υπηρεσιών επικοινωνίας βασισμένων αποκλειστικά στην τεχνητή νοημοσύνη, που θα παρέχουν σε εταιρικές ομάδες marketing και επικοινωνίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Escherman επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και στην παροχή κατάρτισης σε θέματα επικοινωνίας με ΤΝ σε επιχειρήσεις. Θα παρέχει τη γνώση και τους πόρους έρευνας & ανάπτυξης στον τομέα του AI που θα συνδυαστούν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία στρατηγικής επικοινωνίας της Spin Communications. Ο Σπύρος Ριζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Spin Communications, δήλωσε:

«Η ευκαιρία βρίσκεται στον συνδυασμό της ανθρώπινης τεχνογνωσίας και εμπειρίας με την εφαρμοσμένη και τεκμηριωμένη χρήση της ΤΝ. Είμαστε πλέον έτοιμοι να διαθέσουμε τα πρώτα μας προϊόντα. Με την πάροδο του χρόνου, σκοπεύουμε να διευρύνουμε το φάσμα των εργαλείων και υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προσαρμοζόμαστε στην εξαιρετικά δυναμική φύση της τεχνολογίας AI για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των διαρκώς μεταβαλλόμενων απαιτήσεων των τμημάτων εταιρικής επικοινωνίας και marketing».

Η νέα συνεργασία θα εγκαινιαστεί επίσημα στην Αθήνα στις 13 Μαΐου. Ο ιδρυτής της Escherman, Andrew Bruce Smith, δήλωσε: «Η σύμπραξη μεταξύ της Spin και της Escherman έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό στρατηγικής τεχνογνωσίας εταιρικής επικοινωνίας με την κατανόηση του πραγματικού κόσμου για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά η ΤΝ, ώστε να προσφέρει πραγματική αξία στις προσπάθειες marketing».