Συνολικά 2.574 προϊόντα τροφίμων και ποτών, μεταξύ των οποίων και 200 από την Ελλάδα και την Κύπρο, κέρδισαν φέτος τη διάκριση 2023 Superior Taste Award, από την επιτροπή του International Taste Institute. Το βραβείο βασίζεται στην αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ενός προϊόντος, πιο συγκεκριμένα της όψης, της όσφρησης, της γεύσης και της υφής.

Μόνο τα προϊόντα που επιτυγχάνουν μέσο όρο βαθμολογίας άνω του 70% αναγνωρίζονται και τιμώνται με το βραβείο. Παράλληλα, το International Taste Institute αναγνωρίζει τους παραγωγούς οι οποίοι αποδεικνύουν συνεχή εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα τους σε διάρκεια πολλών ετών με τα Βραβεία Prestige. Το 2023, απονεμήθηκαν 77 Crystal Taste Awards, σε προϊόντα που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 3 συνεχόμενα χρόνια και 26 Diamond Taste Awards σε προϊόντα που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 7 φορές μέσα σε μια περίοδο 10 χρόνων.

Προϊόντα από την Ελλάδα και την Κύπρο κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 200 Superior Taste Awards και 7 Βραβεία Prestige, ενώ ένα από τα 26 Diamond Taste Awards που απονεμήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο φέτος ανήκει στην Ελλάδα και το Natural Mineral Water «Loutraki – Ydria» από την εταιρεία Nera Kritis SA. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι από τα 77 Crystal Taste Awards που δόθηκαν, τα 6 από αυτά κέρδισαν ελληνικά προϊόντα.

Τα Theoni Natural Mineral Water (Carton) και Theoni Natural Mineral Water (Glass) από την εταιρεία AHB Group S.A., Samaria Natural Table Water από την ETANAP SA, Apollonio 1Lt της εταιρείας VAP Kougios SA, καθώς επίσης και τα Dodoni Authentic Greek Yogurt 2% της Dodoni SA και Κεφίρ με στέβια και κόκκινα φρούτα της Koukakis Farm κατάφεραν να λάβουν αυτή την τιμητική διάκριση.