Ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας «The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge» του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο, ολοκληρώθηκε.

Σε συνέχεια των πιλοτικών εφαρμογών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Μαΐου, στο The Ellinikon Experience Park, η τελετή βράβευσης των 4 ομάδων που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος. Οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ιδέες τους.

Συνοπτικά, η ομάδα Wheely Eco παρουσίασε την τοποθέτηση στην περιοχή εκτός Σένγκεν ενός στατικού ποδηλάτου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια κάνοντας πετάλι, η ομάδα Voice Heard παρουσίασε την εφαρμογή της, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να πλοηγηθούν σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου με φωνητικές οδηγίες, μέσω της NFC τεχνολογίας. Ακόμη, η ομάδα Fancy Paws μετέδωσε το μήνυμα για τη δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων υλοποιώντας μια ειδική περιοχή στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ η Science@Gates τόνισε τη σημασία της προσφοράς μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στους επιβάτες μέσω της αλληλεπίδρασης με διαδραστικά εκθέματα στις πύλες αναμονής.