Ο Austin Russell, 28χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, απέκτησε το 82% των μετοχών της Forbes Global Media Holdings, της μητρικής εταιρείας του γνωστού επιχειρηματικού περιοδικού.

Η συμφωνία αποτιμά την εταιρεία περίπου στα 800 εκατ. δολάρια, όπως ανέφεραν τα εμπλεκόμενα μέρη σε δήλωση τους, την Παρασκευή. Ο πωλητής, η Integrated Whale Media Investments με έδρα το Χονγκ Κονγκ θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο.

Η οικογένεια Forbes δεν θα το κάνει, αν και ο Steve Forbes θα συνεχίσει να συμμετέχει. Ο Russell είναι ο CEO της Luminar Technologies Inc., η οποία παρέχει τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 2,1 δισ. δολαρίων, κατέγραψε πωλήσεις 40,7 εκατ. δολαρίων πέρυσι και δεν είναι κερδοφόρα.

Ο Russell σχεδιάζει να συνεισφέρει στο όραμα του brand Forbes και όχι να εμπλακεί σε καθημερινές λειτουργίες. Το Μέσο σχεδιάζει να διορίσει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αποτελείται από ειδικούς των αμερικανικών ΜΜΕ, της τεχνολογίας και του AI. Η Integrated Whale θα κρατήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

(Πηγή: Fotrune.com)