Η Nova, μέλος της United Group, υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Υλοποίηση Ψηφιακών Δράσεων Προστασίας και Ανάδειξης Υμηττού – Ολοκληρωμένο Σύστημα Προστασίας και Ανάδειξης Υμηττού».

Το έργο βιωσιμότητας και προστασίας υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και την εταιρεία Satways.

Το έργο για τη φροντίδα και την ανάδειξη του χαρακτήρα του Υμηττού περιλαμβάνει δράσεις που εντάσσονται σε ένα ενιαίο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα με δύο διακριτά, αλλά αλληλένδετα υποσυστήματα: Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων για την Πολιτική Προστασία και Ανάδειξης Υμηττού και Ανάπτυξης Φιλοδασικής Συνείδησης.

Το πρώτο υποσύστημα βασίζεται κυρίως σε τεχνολογίες Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΣΠ – GIS). Μέσω του δεύτερου υποσυστήματος, θα αναπτυχθούν ψηφιακές διαδραστικές και πολυκαναλικές υπηρεσίες προς τους δημότες των 11 όμορων Δήμων, όπως: έξυπνα σημεία ενημέρωσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο, σημεία διάθεσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, σημεία επισκευής ποδηλάτων.