H εταιρεία Mytilineos στηρίζει την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του ΣΚΕΠ – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, στα σχολεία της Αττικής.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΣΚΕΠ, Αθηνά Κρητικού: «Σε έναν κόσμο που επηρεάζεται και διαμορφώνεται από τις συμπεριφορές μας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο” δημιουργήθηκε για να κάνουμε μαζί ένα βήμα παραπέρα και να απαντηθούν όλα τα τι, πώς και γιατί που προβληματίζουν τους μαθητές/τριες».

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023, στελέχη του ΣΚΕΠ -με και χωρίς αναπηρία- υλοποίησαν 50 ομιλίες αφυπνίζοντας 2.719 μαθητές/τριες. Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΣΚΕΠ στο σχολικό πλαίσιο, έχουν ως στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας των μαθητών/τριών ως προς την αναπηρία. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» υλοποιείται από το 2009 και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.