Το Rio Mare σε συνεργασία με τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση Medasset (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), και μία ομάδα έμπειρων δυτών, σχεδίασε και πραγματοποίησε επιχείρηση καθαρισμού, ανασύροντας από τον βυθό ένα εγκαταλελειμμένο, γιγαντιαίο πλαστικό δίχτυ, βάρους 600 κιλών.

H επιχείρηση υλοποιήθηκε ως μέρος του προγράμματος «Θάλασσες Χωρίς Πλαστικό», το οποίο έχει ανασύρει, μέχρι σήμερα, πάνω από δύο τόνους πλαστικών απορριμμάτων. Το πρόγραμμα «Θάλασσες Χωρίς πλαστικό», το οποίο υλοποιεί το Rio Mare σε συνεργασία με το Medasset από τον Σεπτέμβριο του 2022, περιλαμβάνει μια σειρά από υποβρύχιους καθαρισμούς για την απομάκρυνση πλαστικών απορριμμάτων και διχτυών.

«H Bolton Hellas με το Rio Mare, ως ηγέτης στην κατηγορία του κονσερβοποιημένου τόνου, οραματίζεται έναν κόσμο, όπου η βιωσιμότητα και οι αρχές της κυκλικής οικονομίας παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνία», δήλωσε ο Γιώργος Τσακαλάκης, Country Manager της Bolton Hellas. Από τα πλαστικά «δίχτυα–φαντάσματα» και τα άλλα πλαστικά που ανασύρονται από τους καθαρισμούς, δημιουργούνται νέα αντικείμενα και προϊόντα, ακολουθώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.