Η παγκόσμια αγορά μεταχειρισμένων ενδυμάτων αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο τρεις φορές ταχύτερα από την παγκόσμια αγορά ενδυμάτων συνολικά, τα επόμενα 5 χρόνια, με μεγάλο μέρος των δαπανών αυτών να προέρχεται από νεότερους καταναλωτές. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη «2023 Resale Report» της διαδικτυακής πλατφόρμας μεταπώλησης ThredUp, η οποία προβλέπει άνοδο στις παγκόσμιες second-hand πωλήσεις στα 177 δισ. δολάρια, το 2022 και 351 δισ. δολάρια, το 2027.

Επίσης, η τάση του resale επιταχύνεται: μεταξύ των 100 κορυφαίων προγραμμάτων μεταπώλησης του ThredUp, 72 προγράμματα ξεκίνησαν το 2022 και το 2023. Φαίνεται πως ο συνδυασμός της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και των συμπιεσμένων εισοδημάτων ωθεί περισσότερους καταναλωτές στην αγορά μεταχειρισμένων ειδών, με τους fashion retailers να αναφέρουν ότι η βιωσιμότητα, τα έσοδα και το brand loyalty είναι σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από το αυτό.

Τέλος, η μεταπώληση συμβάλλει στη διαχείριση του brand image και στην αξιοποίηση των προϊόντων που είναι ελαφρώς φθαρμένα.

(Πηγή: WARC)