Η ΕΚΟ, ως Μέγας Χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, στέκεται αρωγός και του νέου Προγράμ­μα­τος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης «Γαλανόλευκα Αστέρια». Η εν λόγω πανελλαδική πρωτοβουλία προσφέρει την ευκαιρία σε μικρούς αθλητές ηλικίας 11 και 12 ετών να νιώσουν ξεχωριστοί, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και συμμετέχοντας σε ένα Πανελλαδικό Τουρνουά.

Το Jamboree MiniBasket με τα «Γαλανόλευκα Αστέρια» φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου 2023, στον Ασπρόπυργο. Το τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το «παρών» έδωσαν μέλη της ΕΟΚ, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές και η Διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας – ΕΚΟ, Χριστίνα Μηλιαράκη, η οποία δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Eίμαστε περήφανοι που μας δίνεται η δυνατότητα να επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και, παράλληλα, να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά του Δήμου Ασπροπύργου, στον οποίο δραστηριοποιείται ο όμιλος Helleniq Energy, προωθώντας την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό».