Την πιθανότητα απόσχισής της από την κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance Ltd. εξετάζει η ηγεσία του TikTok, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ανησυχιών των ΗΠΑ σχετικά με τους κινδύνους σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας.

Μια αποεπένδυση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πώληση ή στη διάθεση των μετοχών της εταιρείας στο επενδυτικό κοινό, θεωρείται, προς το παρόν, έσχατη λύση, η οποία θα επιδιωχθεί μόνο εάν η υφιστάμενη πρόταση της εταιρείας με τους Αμερικανούς αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας δεν εγκριθεί, αναφέρουν καλά γνωρίζοντες. Ακόμη και τότε, η κινεζική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια τέτοια συναλλαγή, προσθέτουν.

Το TikTok το οποίο υποβάλλεται σε εθνικό έλεγχο ασφαλείας από το Committee on Foreign Investment των ΗΠΑ, συμφώνησε πέρυσι να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων, ώστε να απαντήσει στις ανησυχίες των Αμερικανών αξιωματούχων -το λεγόμενο Project Texas.

«Ούτε η απαγόρευση, ούτε η απόσχιση του TikTok από την ByteDance Ltd. καταφέρνει να επιτύχει κάτι για την αντιμετώπιση των ανησυχιών εθνικής ασφάλειας για τη μεταφορά δεδομένων», σημείωσε η Brooke Oberwetter, εκπρόσωπος του TikTok. «Στο πλαίσιο του Project Texas, τα δεδομένα του TikTok για τους χρήστες των ΗΠΑ θα υπόκεινταν σε σημαντικά υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας σε σύγκριση με οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία».

(Πηγή: AdAge)