Η Salesforce παρουσίασε το Einstein GPT, την πρώτη παγκοσμίως τεχνολογία ΑΙ CRM, η οποία παρέχει περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη, σε hyperscale, και βοηθά τις ομάδες πωλήσεων, υπηρεσιών, marketing, εμπορίου και πληροφορικής στις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες τους.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του TrailblazerDX 23, του συνεδρίου προγραμματιστών της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. Το Einstein GPT θα εμπλουτίσει τα πατενταρισμένα μοντέλα AI της Salesforce με τεχνολογία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI), συνδυάζοντας real time data από εξωτερικούς συνεργάτες και το Salesforce Data Cloud, το οποίο εισάγει, εναρμονίζει και ενοποιεί όλα τα δεδομένα πελατών μιας εταιρείας.

Με το Einstein GPT, οι πελάτες μπορούν στη συνέχεια να συνδέσουν αυτά τα δεδομένα με τα έτοιμα προς χρήση προηγμένα μοντέλα AI της OpenAI ή να επιλέξουν το δικό τους μοντέλο, χρησιμοποιώντας εντολές σε φυσική γλώσσα απευθείας στο Salesforce CRM, για τη δημιουργία περιεχομένου που προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες πληροφορίες και ανάγκες των πελατών σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας, η Salesforce και η OpenAI παρουσίασαν, επίσης, την εφαρμογή ChatGPT για το Slack. Τέλος, η Salesforce ανακοίνωσε πως εγκαινιάζει ταμείο γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, μέσω της Salesforce Ventures.