Ένα από τα πιο ενδιαφέρονται ευρήματα του τελευταίου Digital News Report του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι ότι το κοινό στην Ελλάδα εμπιστεύεται σημαντικά τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα. Τα Μέσα αυτά λοιπόν ήρθαν να επιβραβεύσουν, για μια ακόμη χρονιά, τα Regional Media Awards.

Τα Regional Media Awards, τα βραβεία για τα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα που διοργανώνονται από το περιοδικό Marketing Week, ανακοίνωσαν, για άλλη μια χρονιά, τους νικητές τους αναδεικνύοντας τις βέλτιστες πρακτικές του χώρου.

Φέτος, τα Regional Media Awards, με νέα δομή, εστίασαν στο κάθε Μέσο ξεχωριστά, με τρόπο που ενισχύει το benchmarking. Τύπος, Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί και Ψηφιακά Μέσα διεκδίκησαν τη διάκριση για το έργο τους. Τα χρυσά βραβεία, λοιπόν, απέσπασαν οι:

  • «Κυκλαδική» Ημερήσια Εφημερίδα
  • Εφημερίδα «Ελευθερία»
  • xtypos.gr
  • Best 103.1
  • TRT TV & Radio TRT
  • Inpoint Productions
  • Ionian TV & Istros Production
  • GRTimes.gr
  • Skiathoslife.gr
  • NouPou
  • rhodes.online.

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου.

Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Η Πρόεδρος των Regional Media Awards δήλωσε σχετικά: «Τα βραβεία για τον Περιφερειακό Τύπο δίνουν προστιθέμενη αξία σε αυτό που λέγεται ενημέρωση και αποτελούν το οξυγόνο της Περιφέρειας. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται οι άνθρωποι αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά για την ενημέρωση των πολιτών. Με πρωτόλεια ρεπορτάζ και συνεντεύξεις παρουσιάζουν τα νέα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Αξίζει τον κόπο να υποστηριχθούν, όχι μόνο από τους αναγνώστες που αγοράζουν την εφημερίδα ή ενημερώνονται από το διαδίκτυο αλλά και από τις τοπικές επιχειρήσεις και την επίσημη πολιτεία.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να στηριχθεί ο περιφερειακός Τύπος, μιας και αποτελεί το Μέσο Ενημέρωσης εκατοντάδων χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών. Ίσως θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που να μπορέσει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε κι εμείς. Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω σε διεθνές επίπεδο, έχει καταθέσει προτάσεις, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την επιβίωση αυτών των Μέσων».


Την αφοσίωσή τους στην έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών κατέθεσαν οι Gold νικητές των φετινών Regional Media Awards, δηλώνοντας πως η διάκρισή τους τους δίνει όρεξη και κίνητρο για να συνεχίσουν να επιδιώκουν τον στόχο τους.


Δημήτρης Πλεμμένος, Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτης, eleftheriaonline.gr – Υπεύθυνος ειδικών θεματικών εκδόσεων

Εφημερίδα «Ελευθερία»
«Η διάκριση μάς γεμίζει δύναμη και όρεξη για να συνεχίσουμε»
«Η βράβευση των ειδικών θεματικών μας εκδόσεων αποτελεί τιμή για όλη την ομάδα της “Ελευθερίας”, η οποία δούλεψε για τη δημιουργία τους και μας γεμίζει με δύναμη και όρεξη για να συνεχίσουμε και στο μέλλον με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και με βασικό στόχο τη δημιουργία προϊόντων, που θα προσφέρουν αφενός ενημέρωση και αφετέρου την καλύτερη διαφημιστική διείσδυση στην τοπική αγορά, όλων όσοι μας εμπιστεύονται για την προβολή τους».


Σωτήρης Πολύζος, Γενικός Διευθυντής, TRT

TRT TV & Radio TRT
«Μια διαχρονική σχέση με τους ανθρώπους της Θεσσαλίας»
«Η χρυσή διάκριση της TRT συμπίπτει με τη συμπλήρωση 33 χρόνων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του καναλιού μας κι αυτό είναι μια ευτυχέστατη συγκυρία. Η TRT γιορτάζει, μαζί με το βραβείο, τη διαχρονική σχέση της με τους ανθρώπους της Θεσσαλίας. Είναι γνωστό ότι σχέσεις χωρίς θεμέλια δεν αντέχουν στο χρόνο. Η ειλικρίνεια, η αντικειμενικότητα και η εγκυρότητα φαίνεται πως αποδείχθηκαν ιδανικά συστατικά γι’ αυτόν τον άρρηκτο δεσμό».


Κατερίνα Ανδρούτσου, Εκδότρια, «Κυκλαδική» Ημερήσια Εφημερίδα

«Κυκλαδική» Ημερήσια Εφημερίδα
«Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε στο ίδιο δημοσιογραφικό μονοπάτι»
«Δεν είναι εύκολο να βρω τις λέξεις εκείνες που θα περιγράψουν με ακρίβεια τα συναισθήματα της τιμής, της χαράς και της δικαίωσης. Τα συναισθήματα που πηγάζουν από μια σημαντική βράβευση όταν αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες για μια “συνολική δημοσιογραφική παρουσία”, για “ρεπορτάζ χωρίς φόβο και πάθος”, για την ενημέρωση. Ευχαριστούμε από καρδιάς και υπόσχομαι ότι η εφημερίδα μας, η Κυκλαδική θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και στο ίδιο δύσκολο αλλά συνάμα γοητευτικό, δημοσιογραφικό μονοπάτι».


Δρ Άννα Νικολαϊδη, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος

Inpoint Productions
«Πραγματική τιμή αυτή η διάκριση»
«Είναι πραγματική τιμή για εμένα το Gold βραβείο στην κατηγορία Best Broadcast στα Regional Awards 2023. Eνα μεγάλο ευχαριστώ στην Κριτική Επιτροπή και στους διοργανωτές. Φυσικά, ευχαριστώ όσους συντελεστές εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή “Αναδειξέ Το” της Inpoint Productions. Είναι μια πολυετής προσπάθεια υπέρ της κοινωνίας, της λογοτεχνίας, του πολιτισμού, της επιστήμης, του παιδιού, της υγείας, των ευπαθών ομάδων».


Αντώνης Κατωπόδης, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδιοκτήτης, Media AK

Xtypos.gr
«Στόχος οι πολίτες να φτάνουν με αμεσότητα στην είδηση»
«Αυτά τα βραβεία μας γεμίζουν μεγάλη χαρά αλλά και ευθύνη. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε με προσήλωση να υλοποιούμε εφαρμόσιμες καινοτόμες ιδέες ενημέρωσης. Η ομάδα μου και εγώ έχουμε στόχο τη συνεχή επέκταση των υπηρεσιών πληροφόρησης, ώστε οι πολίτες να μπορούν να φτάνουν με αμεσότητα στην είδηση, ενώ σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να το κάνουμε».


Διονύσης Μήλεσης, Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας, Ionian

Ionian TV & Istros Production
«Κίνητρο να συνεχίσουμε να δημιουργούμε»
«Ο συνδυασμός μιας τηλεοπτικής παραγωγής με τη μετάδοση live streaming στα social media και στο διαδίκτυο, δημιουργεί προστιθέμενη αξία, αφού ανοίγει την ομπρέλα της διάχυσης, και τη δυνατότητα θέασης και των αποτελεσμάτων του περιεχομένου. Η βράβευση μας, με το Gold βραβείο στην κατηγορία Digital Media: Best Multiplatform, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες δημιουργικές παραγωγές».


Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος – Διευθύντρια, GRTimes.gr

GRTimes.gr
«Σύγχρονη ενημέρωση με επίκεντρο τον άνθρωπο»
«Ευχαριστούμε την Boussias Events για την τιμητική διάκριση. Επιβραβεύει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών και τον αγώνα των δημοσιογράφων του GRTimes για σύγχρονη ενημέρωση με επίκεντρο τον άνθρωπο. Έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, αναλύουμε οικονομικούς και πολιτικούς όρους και πώς αυτοί επηρεάζουν την ευημερία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της χώρας. Το GRTimes.gr είναι η ενημέρωση του αύριο σήμερα».


Μάνος Μίχαλος, Founder και CEO, Nou-Pou.gr

NouPou
«Στόχος να συμβάλουμε στην επόμενη μέρα των νοτίων προαστίων»
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα δύο χρυσά βραβεία μας και με αυτά προχωράμε ακόμη πιο δυνατά, γιορτάζοντας παράλληλα μια σημαντική επέτειο, αυτή των δέκα μας χρόνων. Στόχος μας είναι, μέσα από την εξέλιξη του NouPou συνολικά ως προϊόν και ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, να συμβάλουμε στην επόμενη μέρα των νοτίων προαστίων, όπως προσπαθούμε να κάνουμε από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του».


Νίκος Β. Τζούμας, Διευθυντής Σύνταξης, Skiathoslife.gr

Skiathoslife.gr
«Κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ενημέρωση στις Βόρειες Σποράδες»
«Η απονομή του βραβείου δείχνει πως κάποιοι είδαν και εκτίμησαν τη δουλειά που γίνεται στο Skiathoslife.gr. Αποδείξαμε πως κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ενημέρωση στις Βόρειες Σποράδες και πέρα από αυτές. Αφιερώνουμε, λοιπόν, τη σημαντική αυτή διάκριση στους χιλιάδες αναγνώστες μας, με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε με την ίδια αντικειμενικότητα, ακρίβεια και αξιοπιστία, για να μένουμε απεναντί τους συνεπείς, καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο».


Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, Ιδρυτής της mgk.advertising και του rhodes.com.gr, Εμπνευστής των Best in Rhodes Awards

Rhodes.online.
«Αναγνώριση της προσπάθειας να δώσουμε φωνή στους Pοδίτες»
«Τα Best in Rhodes Awards έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις καρδιές του ροδιακού κοινού, τον σεβασμό των τοπικών φορέων και την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων της Ρόδου. Η διάκρισή μας με το Χρυσό Βραβείο στα Regional Media Awards 2023 είναι μία εθνική αναγνώριση για την προσπάθεια να δώσουμε φωνή στους Pοδίτες και να τους επιτρέπουμε να αναδεικνύουν τα καλύτερα στη Ρόδο».

Πίνακας Νικητών