To παράδειγμα της επένδυσης στη ΣΕΚΑΠ ως πετυχημένο case study στην περιοχή της Ξάνθης, μετέφερε ο Οικονομικός Διευθυντής της JTI Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Χαρά-λαμπος Θαμνίδης στο 1ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στο πάνελ «FDI as a catalyst for job creation. Policy keys to unlock industry re-generation in Eastern Macedonia and Thrace» που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 22 & 23 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της σταθερής παρουσίας και συνεπούς επένδυσης της JTI στην Ελλάδα, με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη και τη θερμή υποδοχή των προσπαθειών της εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του από την κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου σταδίου της επένδυσης τα τελευταία 4 χρόνια, που συνεχίζεται έως σήμερα, είναι η αύξηση της παραγωγής από 0.5 δισ. σε 5 δισ. τον χρόνο, εξαγωγές σε 8 χώρες, ένα εργοστάσιο που είναι σύγχρονο και 100% ευθυγραμμισμένο και συμβατό με τις διεθνείς προδιαγραφές της ΕΕ, της JTI αλλά και της φορολογίας των καπνικών προϊόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.