Ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης του Spotify με τίτλο Stream On, όπου αναμένεται να ανακοινώσει τον ανασχεδιασμό του home feed και άλλες αναβαθμίσεις, η εταιρεία προχώρησε χθες στο λανσάρισμα ενός νέου AI-powered χαρακτηριστικού με όνομα «DJ», με σκοπό να προσωποποιήσει περαιτέρω την εμπειρία ακρόασης μουσικής για τους χρήστες του.

Το νέο feature, ως άλλος DJ, θα προσφέρει μια επιλεγμένη λίστα μουσικής, η οποία θα συνοδεύεται από φωνητικό σχολιασμό σχετικά με τα κομμάτια και τους καλλιτέχνες της προτίμησης του χρήστη, χρησιμοποιώντας, όπως αναφέρει το Spotify, μια «εκπληκτικά ρεαλιστική φωνή».

Εξηγεί δε ότι η ιδέα είναι το Spotify να γνωρίζει τους χρήστες τόσο καλά, ώστε ο «DJ» να μπορεί να επιλέγει για εκείνους ή, όπως το περιγράφει, «να τοποθετεί έναν AI DJ στην τσέπη τους». Το χαρακτηριστικό υποστηρίζεται από τεχνολογία OpenAI και βρίσκεται, από χθες, στο στάδιο δοκιμών beta, ενώ, προς το παρόν, διατίθεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα για τους συνδρομητές Spotify Premium σε ΗΠΑ και Καναδά.

(Πηγή: TechCrunch)