Άτομα που αναζητούν εργασία, φοιτητές ή όσοι αλλάζουν καριέρα για να ακολουθήσουν ρόλους που σχετίζονται με το STEM, δηλώνουν ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις επιλογές καριέρας. Ταυτόχρονα, τα ψηφιακά πιστοποιητικά αναδεικνύονται ως ο αναγνωρισμένος δρόμος για τη λεγόμενη ευκαιρία. Αυτά ήταν μερικά από τα παγκόσμια ευρήματα μιας νέας μελέτης που παρουσίασε η IBM, βασιζόμενη σε 14.000+ συνεντεύξεις, σε 13 χώρες.

Η Justina Nixon-Saintil, Chief Impact Officer της IBM, δήλωσε σχετικά: «Υπάρχουν λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με το τι χρειάζεται κανείς για να ακολουθήσει μια ικανοποιητική και προσοδοφόρα καριέρα στο σημερινό, ταχέως εξελισσόμενο, εργασιακό περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αυξήσουμε την επίγνωση του εύρους των επιστημονικών και τεχνολογικών ρόλων που υπάρχουν σε όλους τους κλάδους.

Μαζί με τους εταίρους μας στο πρόγραμμα IBM SkillsBuild, αναδεικνύουμε τους πολλούς δρόμους που υπάρχουν για τις υποεκπροσωπούμενες κοινότητες, ώστε να ακολουθήσουν καριέρες στον τομέα της τεχνολογίας».