Για το διάστημα από 1/1/2022 έως και 31/12/2022, από τους ειδικούς κάδους αντοχής ανακύκλωσης αποτσίγαρων που έχουν τοποθετηθεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Cigaret Cycle» στις εγκαταστάσεις του ομίλου επιχειρήσεων Σαρακάκη στη Λεωφ. Αθηνών 71, συλλέχθηκαν 17.250 αποτσίγαρα συνολικού βάρους 17,25 κιλών.

Από την επεξεργασία τους μέσω της ανακύκλωσης θα προκύψουν 3,80 κιλά λίπασμα και 13 κιλά πρώτη ύλη βιομηχανικού πλαστικού. Το συνολικό κέρδος για το περιβάλλον είναι 120 m³ (κυβικά) γλυκού ή αλμυρού νερού τα οποία σωθήκαν από τη ρύπανση.

Ακολουθώντας τη δέσμευσή του για υιοθέτηση και υλοποίηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, μέσω της συνεργασίας με τη Cigaret Cycle, ο όμιλος φιλοδοξεί «να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση όλων για τους κινδύνους ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα αποτσίγαρα και να διευρύνει τους τρόπους με τους οποίους φροντίζει για την ελαχιστοποίηση των ποσοτήτων των τελικώς παραγομένων αποβλήτων, εφαρμόζοντας βέλτιστες τεχνικές ανάκτησης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης», όπως επισημαίνεται.