Η Unilever διορίζει τον Hein Schumacher στη θέση του νέου CEO, αντικαθιστώντας τον Alan Jope, ο οποίος αποχωρεί εν μέσω ενός κύματος κριτικής από τους επενδυτές. Ο Schumacher αυτή τη στιγμή κατείχε τη θέση του CEO στην ολλανδική επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων Royal FrieslandCampina, του μεγαλύτερου γαλακτοκομικού συνεταιρισμού στον κόσμο με ετήσιο κύκλο εργασιών 11 δισ. ευρώ.

Εντάχθηκε στην επιχείρηση το 2014 ως CFO, προτού προαχθεί τέσσερα χρόνια αργότερα, επιβλέποντας μία αύξηση 124,2% στα καθαρά κέρδη (139 εκατ. ευρώ), κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022. Ο Schumacher θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Ιουλίου.

Η παγκόσμια διαδικασία αναζήτησης διαδόχου του Alan Jope ήταν «εκτεταμένη», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Unilever, Nils Andersen. Χαρακτηρίζοντας τον Schumacher ως έναν δυναμικό επιχειρηματικό ηγέτη με «εξαιρετικό ιστορικό» στην παγκόσμια βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών, ο Andersen αναφέρει ότι η εταιρεία πιστεύει ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις «δυνατότητες» της Unilever.

Ο απερχόμενος CEO, έκανε γνωστά τα σχέδια αποχώρησής του, λόγω συνταξιοδότησης, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Ο ίδιος είχε πάρει τη θέση Paul Polman τον Ιανουάριο του 2019, ενώ έχει εργαστεί στη Unilever για περισσότερα από 35 χρόνια.

(Πηγή: marketingweek.com)